WIOSENNE KUCHARZENIE

WIOSENNE KUCHARZENIE

 

Zbliżająca się wiosna zachęciła dzieci z klasy 0 „c” do zrobienia zdrowych, wiosennych kanapek. Właściwe dostarczenie potrzebnych witamin i minerałów wpływa w bardzo dużym stopniu na prawidłowy wzrost młodego człowieka. Przed przygotowaniem kanapek dzieci zapoznały się z piramidą zdrowego żywienia i omówiły ją razem z wychowawczynią. Uczniowie stosowali się do przestrzegania zasad bezpieczeństwa podczas korzystania ze sprzętu kuchennego. Bardzo ciekawym doświadczeniem dla dzieci było rozpoznawanie składników za pomocą zmysłów: smaku, dotyku i węchu. Przygotowane przez dzieci kanapki były bardzo pomysłowe i zdrowe. Po tak wyczerpującej pracy wszyscy zabrali się za kulturalne spożycie!

Kanapki były bardzo, bardzo smaczne i zdrowe.

Dziękuję rodzicom z klasy 0 „c” za pomoc w przygotowaniu zdrowych kanapek.

 

                                                                  Ewa Wołoszyn